Structuur

Vreemde eend...

Als orkest in de regio zijn we een beetje "een vreemde eend in de muzikale bijt". Wij zijn geen vereniging maar hebben voor de stichtingsvorm gekozen. Naast de subsidie die wij ontvangen van de gemeente Horst aan de Maas hopen wij door sponsorgelden, donaties en de recettes van onze concerten, voldoende financiële middelen te ontvangen om in onze behoefte te voorzien. 

Muzikaal genot

Door het regionale karakter van het orkest hebben wij geen verplichtingen tot het opluisteren van lokale festiviteiten. Wij richten ons zuiver en alleen op concerten waarbij wij proberen om onze toehoorders het maximale aan muzikaal genot te bieden.

Aanmelden

Als er zich muzikanten bij ons melden die lid zijn van een HaFaBra-vereniging (HaFaBra = harmonie-fanfare-brassband), dan wordt indien nodig, vooraf toestemming gevraagd aan de betrokken vereniging. Mocht er in onze concertagenda een datum voorkomen waarop ook een activiteit van de eigen HaFaBra-vereniging is vastgesteld, dan krijgt deze voorrang boven onze eigen activiteit. Dit is een vaste regel, die wij niet meer dan vanzelfsprekend vinden.

MUZIKANTEN BIJ HET ORKEST

Iedereen van 16 jaar en ouder kan in principe muzikant worden bij het harmonieorkest. Natuurlijk moet er wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo moeten toekomstige muzikanten in staat zijn om de eigen partij zelfstandig in te studeren. 

WEKELIJKSE REPETITIEAVOND

Iedere woensdag 20:00 tot 22:15 uur (m.u.v. de vakanties)

CAFÉ ZAAL "ÔS KRUUSPUNT"

Americaanseweg 105

Meterik

DE STICHTING VERWACHT VAN HAAR MUZIKANTEN:

  • Dat ze in het bezit zijn van 'n instrument. Is dit niet het geval dan wordt in overleg met het bestuur een oplossing gevonden.
  • In overleg met de dirigent wordt bepaald, welke partij, ( 1e ,2e ,3e stem) gespeeld zal worden.
  • Dat de wekelijkse repetities bezocht worden en bij verhindering, het bestuur hiervan in kennis wordt gesteld.
  • Dat er medewerking verleend wordt aan concertactiviteiten, met het daarbij behorende inspelen.
  • Dat de voorgeschreven kleding gedragen wordt. Dit is: witte blouse of overhemd, zwarte pantalon c.q. rok/broekrok en zwart colbert c.q. jasje, incl. het bij de Stichting HONL op borgbetaling aan te kopen strikje of sjaaltje.

GROEIENDE BELANGSTELLING

Hoe we ook beoordeeld worden, het Harmonie Orkest Noord-Limburg voorziet kennelijk in een behoefte, getuige de toename van het aantal muzikanten, sinds de oprichting in 1991 door Sjef Klinkers tevens de toenmalige dirigent.

Daarnaast mogen onze concerten zich verheugen op een goede belangstelling.

Tot slot

Onze muzikanten ervaren het gezamenlijk musiceren als een inspirerende hobby.

De stichting Harmonie-Orkest Noord-Limburg biedt daarvoor 'n gezellige en serieus werkende organisatie.

Aan de luisteraars bieden wij via onze concerten 'n repertoire dat, blijkens de concertbezoeken, ook een breed publiek op prijs weet te stellen.

Als orkest kennen wij geen verplichting tot deelname aan concoursen of opluisteren van lokale festiviteiten.

Dit orkest wil op de eerste plaats enthousiaste muziekbeoefenaren, luisteraars, man, vrouw, jong en oud in de gelegenheid stellen om van, romantische en meer modernere muziek, te genieten.